Kevätretki Härmälänsaareen 19.5. 2010

Härmälä-Seuran jokakeväinen kevätkävelyretki lähti käyntiin 19.5. 2010 Lepolan piha-alueelta. Härmälä-Seuran varapuheenjohtaja Veli-Pekka Eloranta avasi retken ja Härmälän Marttayhdistyksen kahvio palveli retkeläisiä. Retken aluksi Lepolan päiväkodin entinen työntekijä Ritva Tapio kertoi alueen ja päiväkodin historiasta. Monenlaista tapahtumaa Härmälän vanhimman rakennuksen historiaan mahtuikin. Kuinka moni tiesi, että entisen huvilan suiposta tornista on 1920-luvulla lähetetty langattomia "gramofonikonsertteja". Lisäksi Lepola toimi sodanaikana sotilassairaalana. Lepolasta kuljettiin kohti Härmälänsaarta kuunnellen juttuja alueen historiasta ja tulevaisuudesta emerituspiispa Juha Pihkalan ja Cargotec Oy:n (ent. Kalmar) kiinteistöpäällikkö Pekka Puskan kertomana. Myös aurinkoinen ja lämmin sää helli yli 60 retkelle osallistunutta.

Kuvia retkeltä(klikkaa kuvaa niin näet sen isompana)

Härmälän marttojen kahvio Lepolan historiasta kertoi Ritva Tapio

Emerituspiispa Juha Pihkala - yksi retken kolmesta oppaasta Pekka Puska kertoi alueen historiasta osallistujille Kohti Härmälänsaarta Retkiseurue Härmälänsaaressa, kuva Juhani Hakala

Retkestä raportoi Veli-Pekka Eloranta Kuvat: Juhani Hakala ja Veli-Pekka Eloranta