Kirjat

Härmälä-Seuran julkaisemat kirjat

Härmälä-Seura on julkaissut kolme eri paikallishistoriaan liittyvää kirjaa. Näitä kirjoja voit ostaa Härmälä-Seuran tilaisuuksissa, kuten Härmälä-päivä, ja seuran kevät- sekä syyskokoukset. Lisäksi muissakin tilaisuuksissa, joissa Härmälä-Seura on mukana, kuten Härmälän turvallisuuspäivä kirjoja on saatavilla. Lisäksi voit tiedustella kirjojen saatavuutta Johtokunnan jäseniltä

Huvilarannikko

Huvilarannikko on kertomus menneestä maailmasta, kokonaisesta kadonneesta kulttuurimuodosta, ajasta jolloin kesäasunnon autuudesta saattoi nauttia vain yhteiskunnan ylin kerros.

Teoksen kirjoittaja Juhani Hildên on tunnettu Tampere-kuvaaja, jonka omakohtainen kulmakunnan tuntemus heijastuu tekstistä. Paikallisesti kuvaus kattaa Pyhäjärven eteläisen kaistan Vihilahden perukan ja Härmälänojan välillä, minne herrasväki alkoi 1800-luvun loppukymmenillä rakentaa ”vapaa-ajan suojiaan”. Rantaperkiön huvila-alue menetti merkitystään vuoden 1913 jälkeen kaupungin ostettua Hatanpään kartanon, johon Härmäläkin kuului. Hieno luettavaa.

2. painos. Kirjan hinta on 20 EUR 

Jaana Alajoki: Härmälä – Rantaperkiö, torpista lentokoneisiin

Torpista Lentokoneisiin – Tässä kirjassa raotetaan Jaana Alajoen selkeällä tyylillä ovea Härmälän ja Rantaperkiön historiaan, kurkitaan talojen, torppien ja tehtaiden ovista, tähyillään taivaalle nousevia lentokoneita ja muistellaan muutenkin menneitä; kun kessu kasvoi paikallisessa puutarhassa tai kun kaupungin ensimmäinen trollikka ajoi Hatanpään valtatietä kohti Härmälää. Tarinaa riittää…

Teos kuuluu Tampereen kaupunginosat – julkaisusarjaan.

Kirjan hinta on 15 EUR

Juhani Hildèn: Taksvärkkipäivistä tietokoneaikaan

Sarankulman kaupunginosakirja. Kirja on julkaistu syksyllä 1999. Taksvärkkipäivistä tietokoneaikaan on kertomus Sarankulman alueesta torppineen ja teollisen kehityksen kulusta Pärrinkosken myllyistä nykymaailmaan. Juhani Hildénin vivahteikkaalla kerronnalla kuvatut ihmiskohtalot antavat läheisen kosketuksen torppariaikaan ja sen taustasta tämän päivän modernille yritystoiminalle Sarankulmassa, joka on Tampereen tärkeimpiin kuuluva kaupunginosa useampituhansine työpaikkoineen. Lentokenttä ja sen vaiheet löytyvät kirjasta, ”Leonardo” -muistomerkki on lentävä loppu kirjalle ja luettelo alueen yrityksistä tietoineen. Monipuolinen teos.

Kirjan hinta on 15 EUR